Fjernelse af brystimplantat

Fjernelse af brystimplantat er et kirurgisk indgreb, der indebærer, at man fjerner brystimplantater fra kroppen. Det er vigtigt at være opmærksom på de risici og fordele, der er forbundet med denne type operation, før man beslutter sig for at gå videre med den. Det følgende blogindlæg vil skitsere det grundlæggende om fjernelse af brystimplantat, herunder hvem der bør overveje det, hvad man kan forvente under proceduren og potentielle bivirkninger.

Brystimplantatfjernelse anbefales typisk til personer, der har oplevet fysisk eller følelsesmæssigt ubehag på grund af deres implantater. Dette omfatter problemer som smerte, infektion, asymmetri eller en negativ reaktion på et fremmedstof i kroppen. Nogle mennesker kan også vælge at fjerne deres implantater, hvis de er utilfredse med resultatet af deres tidligere forstørrelse eller rekonstruktion. I nogle tilfælde ønsker folk at fjerne deres implantater på grund af ændringer i livsstilen eller aldersrelaterede ændringer i kroppens form.

Hvad er proceduren ved fjernelse af brystimplantat?

Hvad man kan forvente under proceduren
Den nøjagtige proces for fjernelse af brystimplantat afhænger af den enkelte patient og dennes unikke omstændigheder. Generelt indebærer de fleste procedurer dog, at der foretages små snit i huden i nærheden af hvert brystimplantat. Derefter fjerner kirurgen forsigtigt hvert implantat og eventuelt arvæv, der har dannet sig omkring det. Når begge implantater er blevet fjernet, lukkes de eventuelle snit, der blev lavet under operationen, med sting.

Mulige bivirkninger
Som ved ethvert kirurgisk indgreb er der visse risici forbundet med fjernelse af brystimplantater. Disse risici omfatter infektion, blødning, arvæv og nerveskader i det område, hvor der blev lavet snit. Derudover er der altid en risiko for komplikationer som følge af den bedøvelse, der anvendes under operationen, samt en øget risiko for udvikling af kapselkontraktur (arvæv, der dannes omkring et implantat). Patienterne bør drøfte alle potentielle risici med deres læge, inden de gennemgår enhver form for operation med brystimplantater.